Vuurwerk Hilversum volgend jaar misschien alleen op marktterrein
HILVERSUM – Er gaan steeds meer stemmen op in grote delen van Nederland om het vuurwerk in steden en dorpen te verbieden en te centraliseren op één plek die aangewezen zal worden door gemeenten.
Het regent klachten bij tienduizenden mensen in Nederland door de steeds harder wordende knallen die elk jaar toe blijft toenemen. In 2012 is er in Hilversum ook al een discussie geweest of het vuurwerk niet verboden zou worden.
Als we kijken naar de steden en dorpen in Nederland zien we dat er steeds meer stemmen opgaan op het vuurwerk in plaatsen te verbieden en terug te brengen tot één centraal punt zoals in Hilversum het marktterrein.
Mede door de vele ernstige ongelukken die elk jaar weer plaats vinden zijn veel gemeenten er van overtuigd dat dit een stap in de goede richting zal zijn, ik verwacht dan ook dat het mogelijke verbod volgend jaar in Hilversum van toepassing is.
Burgemeesters van vele dorpen en plaatsen nemen een standpunt in om hun gemeenten veilig te stellen.

http://www.dichtbij.nl/t-gooi/regionaal-nieuws/artikel/3303363/vuurwerk-hilversum-volgend-jaar-misschien-alleen-op-marktterrein.aspx